Regelgeving hulpkoppeling
Er is verwarring ontstaan over de regels omtrent de hulpkoppeling voor aanhangwagens. Daarom nu deze verduidelijkende vermelding

Aanhangwagens < 750 kg
Een hulpkoppeling voor aanhangwagens met een maximum massa tot 750kg is niet langer verplicht. Maar als er wél een hulpkoppeling aanwezig is, dient deze (bij de wet verplicht) op juiste wijze gebruikt te worden (bij onjuiste bevestiging kan boete volgen). Máár: als eigenaar of bestuurder van een trekkend voertuig ben je ten alle tijden verantwoordelijk voor de veiligheid van de aanhangwagen. Mocht de aanhangwagen, zonder 
hulpkoppelingskabel, losschieten en ontstaat er schade, dan kan er discussie ontstaan met de verzekeraar want: er is bewust afgezien van montage en daarmee is risico genomen. 

Ons advies? Neem de veiligheid in acht en zorg altijd dat er een hulpkoppeling aanwezig is op de aanhangwagen en dat deze juist wordt gebruikt!

Aanhangwagens > 750kg
Bij aanhangwagens met een massa van meer dan 750kg is de regelgeving niet gewijzigd. Hierbij geldt dat deze aanhangwagens voorzien moeten zijn van een losbreekreminrichting.

© 2014 - 2024 De Wit Aanhangwagen Parts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel